vrijdag 27 september 2013

Een hart dat blijft in het Woord van God

Om een vrouw te worden naar Gods hart, moeten we een wortelstelsel ontwikkelen dat diep veranderd is in Hem. Wortels hebben een aantal kenmerken waar we als christenen veel van kunnen leren:

- Wortels zijn onzichtbaar. Je geestelijke wortels bevinden zich onder de grond, verborgen voor het oog van de wereld. De impact die je bediening voor mensen heeft staat in directe relatie met de hoeveelheid tijd die je zonder andere mensen en met God door brengt. Dit betekent dat je nee moet leren zeggen, niet alleen tegen verkeerde dingen maar óók tegen leuke dingen die je afhouden van God. Een ijsberg is een goede illustratie om weer te geven hoe belangrijk dat wat verborgen is, werkelijk is.


- Wortels zijn bedoeld voor het opnemen van voedingsmiddelen. Pas nadat je hebt ontvangen (door te putten uit de Bron) kun je gaan uitdelen. Deel je uit zonder eerst ontvangen te hebben, dan zul je daar moe en gestrest van worden en droog je uit.
- Wortels doen dienst als opslag. Jer 17:8 zegt: Hij zal zijn als een boom, die bij water geplant is, en die zijn wortels laat uitlopen bij een waterloop. Hij merkt het niet als er hitte komt, zijn blad blijft groen. Een jaar van droogte deert hem niet, en hij houdt niet op vrucht te dragen. Als je zorgt dat er genoeg 'opslag' is, heb je in tijden van droogte of veel drukte toch voeding en kom je niet zonder 'brandstof' te zitten.
- Wortels geven steun. Een topzware boom zonder wortels stort neer. Wanneer onder een boom een stevig wortelstelsel ligt, is hij tegen elke storm bestand.


Wat een prachtige theorie! Maar hoe kunnen wij vrouwen nu een goed wortelstelsel krijgen?
  1. Ontwikkel de gewoonte om tot God te naderen. Dit houdt in dat je je oefent in discipline. Het is vaak zo moeilijk een nieuwe gewoonte aan te leren, maar zo makkelijk om stille tijd over te slaan en zo zegeningen mis te lopen. We komen vaak zo moeilijk toe aan het onderhouden van de belangrijkste relatie. Hoe omschrijf jij je stille tijd van deze ochtend/dag? Van de afgelopen week? Een hulpmiddel zou een stille-tijd-rooster kunnen zijn.
  2. Ontwikkel een persoonlijk moment om tot God te naderen. Dit moment moet je, net als alle andere activiteiten, plannen. Kies een moment dat je goed uitkomt, een plek waar je niet gestoord kunt worden en gebruik hulpmiddelen zoals markeerstiften, pennen, potloden, schrijfblok, schrift enz. Doe wat je moet doen om alleen met God te kunnen zijn, zodat Hij jouw hart kan afstemmen op het Zijne.
  3. Droom ervan een vrouw naar Gods hart te zijn. Gemotiveerd zijn helpt heel goed om dit in praktijk te brengen. God zal je zo ver brengen als jij wilt gaan, in het tempo waar jij voor kiest.
Doen
- Stel een tijdstip en plek vast voor je stille tijd.
- Bedenk en/of omschrijf wat voor vrouw je in geestelijk opzicht over 1 jaar wilt zijn. En wat voor vrouw je over 10 jaar wilt zijn.
- Kies één doel waar je het komende jaar aan gaat werken. Dit kan van alles zijn. Een paar voorbeelden zijn: een bepaald aantal teksten uit je hoofd leren, een 1-jarige bijbelschool volgen, een mentor zoeken en vinden, óf worden, een van te voren vastgesteld aantal boeken lezen.

Veel zegen!

1 opmerking:

  1. Mooi, dank je wel. En je maakt het heel goed zichtbaar met die plaatjes erbij!

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden zeker gewaardeerd.