Een hart dat liefheeft

Wek de jonge vrouwen op hun man lief te hebben. Titus 2:4 

Het is Gods bedoeling is dat, na God, onze man de eerste plaats in ons hart inneemt. In deze tekst uit Titus wordt voor liefhebben het woord Phileo gebruikt, waarmee ‘vriendschappelijke’ liefde wordt bedoeld, een liefde waarmee we onze man koesteren, van hem genieten op hem gesteld zijn! We moeten onze man beschouwen als onze beste vriend en liever bij hem willen zijn dan bij welke andere persoon dan ook.


Ja, maar hoe?
Besluit je man tot je allereerste prioriteit te maken. De relatie met hem is belangrijker dan die met onze ouders, vrienden, buren, broers of zussen, een beste vriendin of onze kinderen. Onze man moet onze nummer 1 zijn – en dat moeten hij en andere mensen ook weten. Verkies hem boven alle andere relaties. Daarnaast is het liefdevol als we onze man regelmatig verwennen. Elisabeth geeft hiervoor 9 tips.
 1. Bid dagelijks voor hem Gebed van een rechtvaardige vermag veel. Bid voor concrete punten, zoals zijn geestelijke groei, zijn (geestelijk) leiderschap, zijn werk, verleidingen enz. Waar je schat is, daar is ook je hart. Bidden voor hem helpt je ook op hem gefocust te zijn 
 2. Plan regelmatig iets voor je man Dingetjes die hem helpen (zoals een knoop aannaaien of versleten sokken vervangen voor nieuwe), speciale maaltijden koken, momentjes samen en af en toe een etentje zijn hiervan voorbeelden. 
 3. Bereid je dagelijks voor op de komst van je man Maak het huis aan kant als je weet dat hij bijna thuiskomt, fris jezelf op en zorg voor een warm welkom. Begin niet gelijk met allerlei vragen of de beproevingen die je die dag hebt doorstaan. Dek de tafel en zorg ervoor dat je niet aan de telefoon bent. Laat merken dat je écht blij bent dat je man thuis komt. 
 4. Behaag je man Dit betekent dat je aandacht hebt voor zijn wensen, verlangens en aversies en daar zoveel mogelijk op probeert in te spelen. 
 5. Bewaak je tijd met je man Probeer zoveel mogelijk met hem samen te zijn en zo te investeren in de belangrijkste relatie. Ook als dit ten koste gaat van andere goede dingen. 
 6. Heb je man in lichamelijk opzicht lief De bijbel spreekt over het niet onthouden van gemeenschap met onze man. Dit betekent dat we begrip mogen hebben voor zijn verlangens en hieraan zoveel mogelijk tegemoet mogen komen. 
 7. Reageer positief op je man Positief reageren creëert een niet-bedreigende sfeer. Probeer eens wat vaker te reageren met ‘prima!’ of ‘geen probleem!’ in plaats van je te verzetten tegen zijn ideeën. 
 8. Prijs je man Laten we ervoor kiezen om nooit negatief te spreken over onze man. In plaats daarvan is het goed om hem te prijzen. Dit is een van de manieren om zaadjes van liefde voor hem in je hart te planten. 
 9. Bid zonder ophouden Een vrouw naar Gods hart is een vrouw die bidt, op vele momenten van de dag. God zal je zo in staat stellen de liefdevolle steunende vrouw te zijn die Hij wil dat je bent.
Geef gehoor aan de opdracht van God om je man lief te hebben. Wat is er heerlijker dan hem te laten merken hoezeer je op hem gesteld bent? Het zal je huwelijk alleen maar mooier maken. Geniet van de liefde!

Reacties

 1. Mooi weer! Dank je wel voor je praktische blogs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn, zulke praktische tips. Ik hoop te trouwen in mei. En daarna (en deels ook al daarvoor) jouw tips in praktijk te brengen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden zeker gewaardeerd.