vrijdag 21 maart 2014

End of the spear

In onze zoektocht naar mooie christelijke films stuitten we op 'End of the spear'. Een prachtig verhaal waar een groep van vijf missionarissen een zoektocht begint naar de Aucas, een agressieve stam die in de jungle van Ecuador woont. Aanvankelijk lijkt alles goed te gaan, maar de missie eindigt in een bloedbad: de Aucas slachten de voltallige groep missionarissen af. Toch beslissen enkele familieleden om naar de jungle te trekken en vriendschap te sluiten met de stam. Ze bereiken de stam en delen het evangelie van Jezus Christus. Dat verandert hun leven van agressieve bloedvergieters in zachtmoedige, eerlijke mensen die leren leven van genade.

 
Een ontroerende film, waarin duidelijk wordt hoe groot de kracht van het evangelie is. Het maakt je bewust van de nood in een wereld die Jezus niet kent. Zie de trailer (1ste, verder een afspeellijst van video's die met deze film en het waargebeurde verhaal te maken hebben). Een aanrader!

5 opmerkingen:

 1. Machine gun preacher is ook een aanrader. Een heftige maar ook waar gebeurde film. Prachtig om te zien hoe God door mensen heen kan werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, heel indrukwekkende film, heb sommige stukken niet helemaal gekeken;) Ik heb toen ook nog een docu gezien van één van de dochters van die mannen, die in hetzelfde water als waar haar vader vermoordt werd, gedoopt is. Zulke films doen wat met me!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Iedere vrijdagavond is 't hier filmavond meestal samen met m'n vrijgezelle zwager. Reuze gezellig en eigenlijk kijken we altijd een christelijke film. Deze vragen en krijgen we vaak voor kerst of verjaardagen. Zo hebben wij maar ook m'n schoonfamilie al een hele verzameling en die delen we graag met elkaar. Zo keken we vanavond Courages, wat een geweldige film over de rol van een vader in z'n gezin. Wat mij betreft moet elke christelijke papa deze film bekijken! Dat wilde ik je nog even vertellen vandaar m'n 2 e reactie op 1 dag ;)
  Liefs Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Courageous is echt een supermooie film inderdaad! Bedankt ook voor die andere tip. Hij gaat op ons verlanglijstje ;-).

   Verwijderen

Reacties worden zeker gewaardeerd.