maandag 12 mei 2014

Werkende moeders

Is het bijbels verantwoord voor een moeder om een voltijdsbaan buitenshuis te hebben? Deze vraag beantwoord John Piper in de volgende video.

Het is volgens hem mogelijk, maar hij ontmoedigt het wel. Moeder zijn en huishouden verzorgen zijn heerlijke banen. Hij roept op tot voltijds huisgodsdienst en het maken van je gezin tot je bediening. Ik ben het van harte met zijn visie eens!


6 opmerkingen:

 1. vind het erg kort door de bocht, zet je talenten in juist ook op de arbeidsmarkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldige video, helemaal met Piper eens!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor het delen van deze video. Ik bekijk hem een beetje dubbel, niks is zwart wit geloof ik. Ik werk zelf wel, maar niet vol-tijd....toch voel ik vaak dat ik daar op aan gekeken wordt. Dat ik geen thuis mama ben...
  Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik niet weet of ik het 100% eens ben met hem....maar dat hoeft ook niet perse toch ;). Alle dagen werken kan denk ik inderdaad niet goed zijn voor een kind. Een moeder die wat minder werkt kan wel goed zijn, denk ik.
  Daarnaast is niet iedere vrouw hetzelfde en zal niet iedere vrouw het geweldig vinden om thuis te dienen en het huishouden te doen.... Iedere vrouw heeft andere talenten gekregen... dus die mag je naar mijn mening ook gebruiken....
  Maar bedankt.. want het zet zeker weer even aan tot denken
  Liefs Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Dank je wel! Ik zie het echt als een voordeel en een zegen dat ik de tijd heb om dingen te doen die van toegevoegde waarde zijn voor mijn gezin en mijn omgeving. En dat ik de gelegenheid heb me ergens in te verdiepen. Heel mooi! Ook wat hij even aanstipt; ...intellectueel... ja, je moet van zoveel markten thuis zijn!
  Ik vind het ook voor mij een verplichting om me te verdiepen in pedagogiek bijvoorbeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. VARKENSSALADE
  <3 BENJAMIN DE WIT KAMPEN HOORNBEECK

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden zeker gewaardeerd.