Zet de deur van je huis maar open

In mei dit jaar stond een oproepje op de zondagsbrief van onze gemeente over een internationale conferentie voor artsen, de ICMDA, die dit jaar in Rotterdam zou plaatsvinden. Er werden gastgezinnen gezocht voor de artsen omdat zij uit alle delen van de wereld komen en vaak de reis al een enorme kostenpost is. Op deze manier konden zij gratis overnachten en de bemoedigingsconferentie bijwonen. Het leek me wel leuk, maar toch voel je je niet echt aangesproken bij zo'n oproepje. In juli kwam er opnieuw een laatste oproep. Die week was ik aan het stofzuigen en schoot het ineens door mijn gedachten. Waarom zouden we niet gewoon proberen om gastvrij te zijn? Een ultieme kans om het te leren! Ik zeg tegen mijn man: Joh, waarom doen we het eigenlijk niet gewoon? We hebben de ruimte, twee bedden. Al snel waren we eruit. Spannend! Want je weet niet voor wie je de deur van je huis open zet, waar je gasten vandaan komen, welke taal ze spreken en hoe het zal gaan.

Daar kwamen ze dan. David uit Ghana en Alex uit de UK. Alles was helemaal in gereedheid gebracht en de heren konden al snel onder de wol na een (lange) reis. Gelukkig vormde de taal geen belemmering en konden we elkaar prima verstaan en elkaar beter leren kennen in bijna een week tijd.


Ik had nooit, nooit gedacht dat het delen van je huis zó ontzettend leuk is! Het is genieten dat je mensen kunt dienen met je gastvrijheid, een lekker ontbijtje, informeert hoe hun dag is geweest als ze 'thuis' komen en ze kunnen rusten. Daarnaast was het erg bijzonder dat je deze mensen helemaal niet kent, maar in korte tijd een band opbouwt omdat je de eenheid in Christus ervaart. We hadden de smaak te pakken. Een paar weken later kregen we nog twee meiden te logeren die een weekje in de Tarwewijk aan de slag gingen tijdens de Week van Hoop bij House of Hope. Ook dat was erg leuk.

Het is goed om gastvrij te zijn! Het is leuk om het te leren (en niet alleen zelf, maar voor onze dochter ook goed om dit van jongs af aan mee te krijgen). Een prachtige manier om dienstbaar te zijn, te delen van wat je ontvangen hebt en je hart en huis te openen voor die ander. Voor mij was het echt een hele mooie les en ik beveel het van harte aan! Niet in de laatste plaats omdat de Bijbel ertoe oproept. Bijvoorbeeld in Romeinen 12:13 waar staat: Leg u toe op de gastvrijheid. Of in Hebreeën 12:3: Vergeet de gastvrijheid niet, want hierdoor hebben sommigen zonder het te weten engelen onderdak geboden. 

Wees elkaar tot zegen!

Reacties

 1. Prachtig. Wat een blije blog!
  http://hoopvoorgebrokenouders.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi, Lisanne! Fijn ook dat het geen teleurstelling was, maar juist het tegenovergestelde. Geniet nog na en een fijne dag toegewenst!

  Lieve-Groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi! Leuk om te lezen. Ken je A Candle in the Window (www.acandleinthewindow.com) al? Wij hebben daar nu een aantal keer logees mee gehad en vonden het ook super!
  groetjes Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi dat jullie je huis zo hebben kunnen opzetten...
  Bij ons op school wordt altijd een uitwisselingsproject gedraaid met kinderen uit Wit-Rusland... Die kan je ook thuis opvangen... Eerlijk gezegd hebben we het nog niet aangedurfd om meerdere redenen... (vooral praktische)... maar toch wat jij schrijft....
  Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi dat jullie dit gedaan hebben! Ik zou het ook wel spannend vinden, maar helaas hebben wij de ruimte niet om het te proberen/leren...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo waar, heel mooi, ervaar gastvrijheid zelf ook als een zegen. geleerd van mijn ouders en daarom ook zelf mogen gaan doen! En ben vaak rijk gezegend. Ook dit congres een waardevolle zuster uit een gesloten land. Een zeer kostbaar cadeau!! Shalom

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi joh!
  Gastvrijheid is een bijzondere gave en inderdaad een prachtige ervaring voor jullie dochter.
  Die tekst uit de bijbel is ook zo mooi. Stel je eens voor .....engelen onder jouw dak!
  Lieve groetjes, Dieneke

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden zeker gewaardeerd.