zaterdag 11 oktober 2014

Hart voor het gezin


Per vandaag is de website van een nieuw initiatief online: Hart voor het gezin! Op de intro van de website staat:

Hart voor het gezin wil door het geven van onderwijs en toerusting bijdragen aan godvrezende relaties en huwelijken. Door middel van het beschikbaar stellen van literatuur/filmmateriaal en het verzorgen van lezingen, conferenties, trainingen en pastorale zorg moedigen we christenen aan tot een heilige levenswandel. Voor mannen, vrouwen en jongeren in het vormen van een relatie, voor vrouwen en mannen in hun huwelijk, voor vaders en moeders in het opvoeden, voor jongeren in het opgroeien en zelfstandig worden en voor singles om toegewijd aan de Heere te leven.

Vanuit Lukas 1 vers 17 verlangen de initiatiefnemers van 'Hart voor het gezin' om het hart van de vaderen (en moeders) te bekeren tot de kinderen en de ongehoorzamen tot de bedachtzaamheid van de rechtvaardigen, om voor de Heere een toegerust volk gereed te maken. We onderscheiden zes thema’s die elk vanuit een aparte werkgroep worden vormgegeven. De leden van de werkgroep zijn biddend en met zorg gekozen, want zij zijn de vertegenwoordigers van Hart voor het gezin. Hun verschillende achtergronden en ervaring op de desbetreffende thema's, maakt dat ze weten waar ze het over hebben en tot zegen kunnen zijn van anderen. 

De thema's die 'Hart voor het gezin' behandelt zijn: single, relatievorming, huwelijk, man/vader, vrouw/moeder en opvoeding/geloofsoverdracht. De moeite waard om eens een kijkje te nemen!

4 opmerkingen:

 1. Mooi initiatief. het ziet er goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, wat een mooie en waardevolle site, hopelijk gaan veel mensen hier wat aan hebben! De site staat zo te zien nog in de kinderschoenen, misschien voor in de toekomst ook mooi om aandacht te besteden aan mensen die (nog) geen kinderen ontvangen hebben van de Heer. Ik zelf merk dat hier weinig tot geen aandacht aan besteedt word op dergelijke website's, of ik kijk erover heen dat kan natuurlijk ook ;) Er lijkt soms zo'n taboe te heersen over dit onderwerp, terwijl het helaas veel stellen wel "overkomt" en hoe daar dan als christen mee te gaan? Ik zelf maak het graag bespreekbaar naar de mensen om ons heen, ons doel is elke dag toegewijd te zijn aan Hem met of zonder kinderen! Vriedenlijke groet, Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi initiatief, Lisanne. Goed dat er aandacht aan deze thema's besteed wordt, ik ben benieuwd wat er voor moois uit voort kan komen. Jij ook zegen gewenst in je bijdrages hieraan!
  Liefs,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk Lisanne! Is dit het initiatief waarover je me weleens hebt gemaild? Lijkt me erg mooi om als vrouwen bij elkaar te komen. Dus als je wilt sparren o.i.d. dan kun je me altijd vragen :-)

  Groetjes, Annelies

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden zeker gewaardeerd.