Tip! Nederlands Openluchtmuseum

Gezellig eens een dagje met elkaar uit gaan is er de laatste tijd niet meer zo bij. Altijd is er wel wat te doen op die zaterdag dat je met z'n allen vrij bent: boodschappen doen, klusjes in en om het huis, familiebezoekjes. Allemaal leuke en nuttige dingen, maar je bent altijd maar bezig terwijl het goed is om af en toe gewoon eens alles op zijn beloop te laten en er met elkaar op uit te trekken. Afgelopen zaterdag was dat zo. We bezochten met vrienden het Nederlands Openluchtmuseum en wat een goede keus was dat! Via Marktplaats had ik een kortingsbon van 20% op de kop getikt, dat scheelde aanzienlijk. Als je zelf genoeg drinken en eten meeneemt vallen de kosten erg mee. Het mooie weer maakte het helemaal compleet.

"Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem vangt de geschiedenis. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. We nemen u mee op een reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. U komt er ogen te kort. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Trots op hun erfgoed, inspireren ze u met hun verhalen."

Dat je ogen tekort komt, dat klopt wel. Het is allemaal zó ontzettend leuk om te zien. Oude boerderijen, bedstedes (wat moeten de mensen vroeger klein geweest zijn!), paard en wagen, oude treinen, trams waar in je ook ritjes kunt maken en waar oude mannetjes in vol ornaat je vertellen hoe dat vroeger allemaal ging, oude fruitkistjes en grote kisten waarin van alles vervoerd werd, koetsen... En dan die stijl van de gebouwen en huisjes. Genoeg inspiratie :-).
Er is ook veel natuur aanwezig en omdat het zo groot is hebben we niet eens alles gezien.

Voor kinderen is er ook genoeg te beleven, er is een groot doolhof en een leuke speeltuin. En er worden regelmatig activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Wat foto's voor een impressie. Aanbevolen!

Leuke huifkar!
Naar binnen gluren
Wat moeten de mensen klein zijn geweest!
Spinnen
Molen


Dit winkeltje heeft vele verleidingen in zich ;-)

Die is nog wel iets te groot..
Wastobbe
Smederij
Tramhal
Gelukkig is hij niet echt, mam :-)
Aanplakbiljet in de tram

Reacties

 1. Wat ziet dat er gezellig uit en wat een leuke foto's! Ik ga de tip onthouden hoor, voor als Kaleb wat groter is...!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk! Ik ga er binnenkort heen met mijn klas (schoolreisje).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk. Bij mij gingen ze vroeger hier naar schoolreisje. De oudste kinderen. Is ook vlakbij waar ik woon.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er uit als n leuk dagje uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg leuk Lisanne! Wij zijn hier al eens geweest, maar ook nog niet alles gezien... Ook de tandarts langs zien komen? :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Reacties worden zeker gewaardeerd.