maandag 21 maart 2016

Leuke Bijbelapp voor kinderen

Als moeder vind ik het erg belangrijk dat mijn dochters al jong de bijbelverhalen leren kennen. Dit kan natuurlijk op vele manieren. Nog niet zo lang geleden ontdekte ik een ontzettend leuke bijbelapp voor kinderen. De app is tot stand gekomen door samenwerking tussen Youversion (van de Bijbelapp voor volwassenen) en One Hope.

Graag breng ik deze gratis, mooie app voor zowel jonge als oudere kinderen onder de aandacht!


Wanneer je de app opent krijg je een overzicht met 41 bijbelverhalen. Je kunt deze verhalen downloaden. Ik zou ze niet allemaal in één keer downloaden, want ze nemen best wel wat ruimte in op je telefoon. Mijn dochter had op den duur in de gaten hoe ze de verhaaltjes kon downloaden en het was mij een raadsel hoe mijn telefoon toch elke keer zo snel vol liep. Juist, daardoor dus ;-). Je kunt de verhaaltjes beheren en dus weer steeds verwijderen zodat de app niet teveel ruimte gebruikt.


Wanneer je een verhaaltje hebt gedownload, kun je hem aanklikken en krijg je een overzichtspagina. Je ziet daar in welke gedeeltes in de Bijbel je kunt lezen over het verhaal. Oudere kinderen kunnen dat dan zelf opzoeken.


Wanneer je op de button 'Lees' klikt, opent zich het verhaal. Een prettige stem leest het verhaal voor. Je kunt meelezen, maar ook het meeleesschermpje wegklikken. Je ziet het verhaal in kleurrijke illustraties en animaties en wanneer je het scherm aantikt bewegen verschillende animaties.

 
 
Klik je rechtsonderin op de button met de streepjes, dan kun je er ook voor kiezen de voorleesstem uit te zetten.
 
Door de verhalen heen zie je soms wolkjes (zoals op het plaatje hierboven) en daar zit een vraag verstopt. Zo kun je testen of je het verhaal goed begrepen hebt. Ook kun je items verzamelen (zie het tweede plaatje van deze blog, links onderin de diamantjes en sterretjes).
 
 
 
Zie hier onze verzamelde schatten. Je kunt er over lezen in het bijbelgedeelte en kinderen leren zo op een speelse wijze over belangrijke thema's in de bijbel.
 
Wanneer je de sterretjes aantikt zie je welke beloning je gekregen hebt voor het juist beantwoorden van de vragen. Ook worden kinderen gestimuleerd om de verhalen verschillende keren te bekijken/beluisteren. Herhaling is immers de beste leermeester ;-).
 

 
Tot slot een leuk filmpje over deze bijbelapp (in het engels). Voor meer informatie, zie https://www.bible.com/nl/kids.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden zeker gewaardeerd.