zaterdag 19 november 2016

Het Woord in je hart

Al weer een tijdje zijn we met onze oudste bezig met het memoriseren van Bijbelteksten. Erg mooi om te doen! Ook op de Dota-cursus die ik twee-wekelijks volg wordt erg gehamerd op het aanleren van Bijbelteksten.
Ik vond het dan ook erg leuk om voor een recensie het boekje 'Het Woord in je hart' van Tanneke Dorgelo te ontvangen. Een heel handig en mooi hulpmiddel wat je door de ringband makkelijke open kunt laten liggen op een plek waar je vaak komt, zodat je dagelijks bezig kunt houden met het leren van nieuwe en bemoedigende Bijbelteksten. 

Waarom is het zo belangrijk om dit te doen? Deze redenen staan in het boekje genoemd.
 1. Het versterkt je geloof.
 2. Het verandert je. Memoriseren is een krachtig gereedschap om je gewoonten en gedachten te vernieuwen. Als je het zaad van Gods Woord in je gedachten plant, versnel je het veranderingsproces in je leven.
 3. Het wapent je tegen verleiding. Toen Jezus werd verzocht door de duivel kon Hij steeds reageren met: "Er staat geschreven..." Iedere verzoeking mogen we beantwoorden met een Bijbeltekst.
 4. Het geeft je wijsheid. Het helpt je bij het maken van verstandige keuzes of beslissingen in het dagelijks leven.
 5. Het draagt bij aan je omgang met God. Je kunt geleerde Bijbelteksten gebruiken in je gebed en je kunt nadenken over de aangeleerde teksten. 
 6. Het helpt je om je geloof uit te dragen. Om te getuigen is het heel krachtig om het Woord van God te kunnen gebruiken. 
 7. Het bemoedigt jou en anderen. Je wordt verfrist door de Bijbelse waarheden en kunt die ook met anderen delen op momenten dat dat nodig is. 
Het boekje behandelt 52 Bijbelteksten in 16 thema's. Een aantal bekende christelijke vrouwen hebben hun bijdrage geleverd aan het boekje met hun favoriete Bijbeltekst en korte persoonlijke verhalen. Ook vind je in het boekje veel tips voor het aanleren van Bijbelteksten. Bijvoorbeeld hoe je ervoor kunt zorgen dat je brein goed meewerkt en hoe je je hersenen kunt trainen, hoe je de aan te leren tekst kunt uitpluizen en bestuderen, gebruik van zelfgekozen pictogrammen en kleurplaatjes zodat je ondertussen rustig kunt nadenken over de tekst.

Verder is het boekje heel fris vormgegeven met allerlei pasteltintjes, leuke printjes en mooie foto's en lekker handzaam met een stevige kaft zodat je het ook makkelijk in je tas kunt meenemen. Daarnaast is er de keuze uit een versie met teksten uit de HSV en de NBV. Erg prettig wanneer dit de vertaling is die je altijd leest.
Het is ook een handig hulpmiddel wanneer je iemand middels een kaartje wilt bemoedigen. Je kunt dan een tekst uitkiezen uit het thema wat aansluit bij de situatie.

Wil je het boekje inkijken en zien welke thema's aan bod komen, klik dan hier. Een leuk en waardevol cadeau voor jezelf of iemand anders. Je kunt het boekje voor € 12,95 hier bestellen.

5 opmerkingen:

 1. Wat heb je er een mooie foto van gemaakt! Het boekje is inderdaad heel praktisch en waardevol. Volgens mij schrijven wij veel over dezelfde boekjes :) Ik kan deze ook van harte aanraden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou denk ik niet zo snel zo'n boekje kopen maar de redenen die je noemt om Bijbelteksten te memoriseren zijn wel heel erg mooi:)! Iets om over na te denken...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt me een mooi boekje. Ik vond je blogje op 'gezinsleven' ook erg mooi om te lezen. Je noemt veel concrete dingen waar ik wat mee kan. Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties worden zeker gewaardeerd.